Hindistan Cevizi ve Karbonat ile Cilt Bakımı
Dış görünümüne özen gösteren her kadının en dikkat ettiği yer ise cildi oluyor. Cildimize iyi bakmak onun nem ve yağ dengesini korumak sürekli değişen hava koşullarında bizleri zorlasa da güzel bakım önerileri ile üstelik ücret açısından az ve doğal olan ürünlerle bakım yapmak oldukça önemli. Kimi zaman soğuk havalarda pullanan cilde kimi zaman fazla yağlanan ya da kuruyan cilde harika bakım önerileri ile geldim bugün. Hem de evde bulunan ve her an elinizin altında bulunan hatta ve hatta yemeklerde bile kullandığımız malzemeler ile. Bize gerekli olan bu malzemeler Hindistan cevizi yağı ve karbonat. Doğal olan bu malzemelerle cildiniz ışıl ışıl olacak, temizliğinizde ve nemlendirmenizde başka malzeme kullanmak istemeyeceksiniz. Gelelim nereden temin etmemiz gerektiğine.
Hindistan Cevizi Yağı ve Karbonat Nereden Alınmalı?
Artık her markette ya da watsons, gratis, procsin gibi makyaj malzemesi satan yerlerde bulabileceğimiz Hindistan cevizi yağı küçük kavanozlarda satılmaktadır. Hindistan cevizi yağı bu dönem de oldukça ön plana çıktığı için güvenilir yerden almak oldukça önemli bunun için çevrenizde ya da internet üzerinden biraz araştırma yapmanızı öneririm. Araştırma yaptığınızda göreceksiniz ki organik olanından ayrıştırılmış olanına birçok çeşitte Hindistan cevizi yağı bulunmaktadır. Soğuk sıkım tercih etmeniz yine cildimizin yararına olacaktır. Eğer araştırma imkanınız yoksa Hindistan cevizi yağını semtinizde güvendiğiniz bir aktardan almanızı öneririm. Benim size önereceğim markalar ise şu şekilde,
- Arifoğlu Hindistan Cevizi Yağı
- Balen Hindistan Cevizi Yağı
- The Body Hindistan Cevizi Yağı
- Zade Vital Hindistan Cevizi Yağı
- The Lifeco organik Hindistan Cevizi Yağı
- City Farm Organik Hindistan Cevizi Yağı
- Dr. Georg Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi için bu kadar öneride bulunduktan sonra gelelim karbonat için önerilerde bulunmaya. Herhalde girdiğimiz her markette kesinlikle bulunan karbonatı özellikle hamur işlerinde sürekli kullanıyoruz. Cildimizin güzelliği için ise karbonatın zarif, ince taneciklerini peeling etkisi için kullanacağız. Son zamanlarda İngiliz karbonatı da ön planda fakat bildiğimiz her zaman evimizde bulunan karbonattan bahsediyorum ben. Aslında Hindistan cevizi gibi özellikle marka önerisinde bulunmamıza gerek yok karbonatta ama yine de tercihiniz hindistan cevizi yağı ve karbonat ikilisini güvendiğiniz bir aktardan ya da eczaneden almak olsun.
Hindistan Cevizi Yağı ve Karbonatın Cilde Yararları Nelerdir?
Hindistan cevizi yağı ve karbonat tek başlarına bile genel olarak vücudumuzda harika etkiler yaratıyor. Biz ise ikisini birlikte kullanarak cildimize harika bir kür yapıp pürüzsüz bebeksi bir cilt elde edeceğiz. Öncelikle bireysel olarak nasıl özelliklere sahipler onlara bir göz atalım.
Hindistan cevizi yağının özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;
- Trans yağlara göre oldukça faydalı yağ asitleri içeriyor ve metabolizmayı da hızlandırıcı etkilere sahip olan bir yağ olarak biliniyor.
- Kullandığınız makyaj temizleyici ürünlerden belki de daha etkili bir şekilde makyajınızı çıkaracağına emin olabilirsiniz.
- Doğal bir deodorant gibidir. Kötü koku oluşumuna engel olur.
- Antibakteriyel özelliklere sahiptir bu nedenle bir bardakta su ile seyreltip gargara yapabilirsiniz. Ağız yaralarınız varsa iyi gelecektir. Hatta dişlerinizi de Hindistan cevizi yağı ile fırçalayıp ağız kokusunu önleyebilirsiniz.
- Her akşam yatmadan önce Hindistan cevizi yağı ile gözlerinize ufak masajlar yaparak göz torbalarınızın oluşumunu engelleyebilirsiniz.
- Hamile kadınlarda oluşacak çatlaklar için önleyici bir yağdır.
- Saçlarınıza nem ve parlaklık vereceğinden haftada bir sürüp bekleterek kür olarak kullanılabilir.
Gelelim karbonatın faydalarına;
- Mide asitini düzenlediğinden mide yanmalarında kullanılır.
- Doğal bir deodorant istiyorsanız su ile karbonatı karıştırarak ter kokularını engelleyebilirsiniz.
- Ayak terlemesine ve cildinizdeki döküntülere iyi gelir.
- Kiri yok ettiği için el temizliğinde kullanılabilir ya da giysinize bulaşan bir lekeyi hafif ıslatarak çitileyip yok edebilirsiniz.
- Güneş yanığınız varsa duş suyunuza ekleyerek vücudunuzu rahatlatabilirsiniz.
- Diş macunu olarak kullanabilirsiniz.
Hindistan Cevizi Yağı ve Karbonat Kürü Nasıl Yapılır?
Tercih ettiğiniz güvenilir ve organik Hindistan cevizi yağınızı ve karbonatınızı hazır ettiyseniz şimdi gelelim nasıl kullanmamız gerektiğine. Hindistan cevizi yağının cilde bakım yapıcı etkisini karbonatın ise peeling etkisini kullanarak harika bir kür elde edeceğiz ve pürüzsüz cam gibi bir cilt elde edeceğiz. Tabii ki bu kürü bir kere yapmak olmaz. Haftada iki kez yapmamız şart. Eğer yüzünüzde pürüzler varsa kılcal damarlarınız görünüyorsa ya da kızarıklıklar baş göstermeye başladıysa bu kür imdadınıza yetişecek. Biz bu kürde karbonatın cilt yenileme ve Ph dengesini koruma özelliği ile Hindistan cevizinin nemlendirme ve cilt lekelerini giderici etkisinden faydalanacağız.
Şimdi gelelim kürümüze, temiz ve kuru bir kaseye 2 çay kaşığı karbonat koyuyoruz ve yine 2 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı koyuyoruz güzelce karıştırıyoruz. Eğer vücudunuzun her bölümüne uygulamak isterseniz oran bire bir olduğu için istediğiniz oranda çoğaltabilirsiniz. Hazırladığımız karışımı mikrodalga fırında otuz saniye kadar ılınması için bekletiyoruz. Eğer mikrodalga fırınınız yoksa benmari usulü şeklinde ocak üzerinde de yapabilirsiniz ya da kendi fırınınızı 180 derecede ısıtıp sıcak fırında otuz saniye tutabilirsiniz. Burada amacımız Hindistan cevizi yağını sıvı hale getirmek ve daha homojen bir kür elde etmek zaten daha sonra tekrar katılaşacak ve daha rahat sürmenizi sağlayacaktır. Hazırladığımız kürü dairesel hareketlerle yüzümüze ya da uygulamak istediğimiz bölgeye sürüyoruz ve birkaç dakika ufak masajlar yapıyoruz. Ardından duru su ile duruluyoruz ve havluyu bastırmadan tampon yaparak yüzümüzü kuruluyoruz. Kürümüzü haftada en az 2 kez uygulamalıyız ki sonuç almamız daha hızlı olsun. Ortalama üç hafta içerisinde cildinizdeki sonuca inanamayacaksınız.
Bir önceki yazımız olan Polen Maskesi ile Kusursuz Bir Cilt başlıklı makalemizde polen maskesi ve polen maskesi faydaları hakkında bilgiler verilmektedir.