Kil Maskesi Faydaları ve Mucizeleri
Cilt için kil maskesi faydaları duyunca siz de şaşıracaksınız. Herkesin cilt tipine, yaşına ve cilt sorununa çare olur.
Maskeler yıllardan beri herkesin derdine çare olmuştur ki en çok aknelerden (sivilce) kurtulmak isteyenlerin kurtarıcısı olmuştur. Hem de sivilce kremlerine kremlerinin aksine içerisinde bol miktarda minerallerin olması sayesinde cilde faydaları saymakla bitmez. Kil maskesi adını da doğal olarak yapılmış olduğu killi topraktan alan bir bakım ürünüdür. Cilt için harika bir onarıcı, bakım, canlandırıcı bir yapıya sahiptir. Kilin renklerini çoğunlukla oluştuğu toprak belirlemekte olup tüm dünyada yeşil, pembe, beyaz ve sarı olarak kilin renk çeşitleri bulunmaktadır.
Kil Maskesi Ne İşe Yarar
Cilt için kil maskesi faydaları duyunca siz de şaşıracaksınız. Herkesin cilt tipine, yaşına ve cilt sorununa çare olur.
Kil maskesi, ciltte yağ dengesini sağlar. Çok yağlı bölgelerdeki yağ dengesini azaltarak cildin daha aydınlık olmasını sağlar. Gözenekleri sıkıştırma özelliği bulunmaktadır. Bu şekilde ciltte siyah nokta, yağ bezesi oluşumu azalır.
Cilt Rengini Düzenler
Cildin rengini düzenlemeye fayda sağlar yani renk izleri minimuma iner. Ciltte var olan renk tonu farklarını kil maskesinin düzenli olarak kullanılması sonrasında büyük oranda azaldığı inkar edilemez bir gerçek.
Ölü Hücreleri Temizler
Ciltteki ölü hücrelerin temizlenmesini sağlar. Ciltte meydana gelen pütürlü his ve görüntü ciltte ölü hücre biriktiğinin belirtisidir. Ölü hücreler cildin nefes almasını engelleyerek yaşlanmaya sebep olmaktadır. Akne ve sivilce oluşumunu engelleyerek daha canlı ve sağlıklı bir cildinizin olmasını sağlamaktadır.
Kil maskesi ciltte güneş gibi etmenlerle oluşan koyu renk cilt lekelerinin renginin açılmasını sağlamaktadır.
Hangi Tip Kil Maskesi Seçilmelidir?
Kuru Cilt İçin Beyaz, Yağlı Cilt İçin Yeşil Kil
Yeşil kil çeşidi kil çeşitleri arasında en yoğun ve etkili olan kil çeşididir. Bundan kaynaklı olarak çok yağlı bir cildiniz varsa yeşil kil maskeleri tercih etmelisiniz. Cildin yağ dengesini yatıştırmakta ve çok yağlı cildi kurutarak dengelemektedir. Beyaz kil ise kuru cilt tiplerine daha uygun olmaktadır. Ciltte egzama ve sedef hastalıklarından dolayı tahriş olmuş bölgeleri de onarmak da kil maskesi faydaları arasındadır. Ciltteki sebum oranını önemli ölçüde azaltır. Bundan dolayı da ciltteki gözenekler derinlemesine açılır. Cilt oksijen alır ve kendini yenilemesi gelişir.
Ciltteki kılcal damarların kan akışlarını sağlayan kil, cildin yaşlanma yan etkilerini bu sayede en aza indirmekte, yeni hücre üretimini sağlayarak ince kırışıklıkları azaltmaktadır.
Kil Maskesi Ne Sıklıkta Kullanılmalı?
Cildiniz yağlı ise; kil maskesini haftada 1-2 defa kullanması gerekir.
Cildiniz hassas ya da kuru ise; ayda 2-3 defa kullanması gerekir.
Kil maskesini yüzünüze sürdükten sonra 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Fazla bekletildi zaman ciltte kızarıklıklara ve tahriş olmasına sebebiyet vermekte. Kil maskesinin kurumasını beklemek bir ölçüt olmadığını hatta bazı kaynaklarda 20-30dk bekletilmesi gerektiği belirtilse de kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Kil Maskesi Nasıl Kullanılır?
- Kesinlikle metal temas ettirmeyiniz. Biliyorsunuz ki metal bazik, asidik ortamlarda reaksiyona girmeyi pek sever bu yüzden metal saklama kapları ya da kaşıklar temas ettirildikten sonra etkisini kaybeder.
- Cildin öncesinde iyicene temizlenmiş olması gerekir.
- Sürdükten sonra mümkün olduğunca yüzünüzü az hareket ettirin. Yani bi 10dk susmak gerekecek:)
- Maskeyi çıkartırken ılık su ile cildinize nazik davranın
- Sonrasında yüzünüze uygun bir krem sürmeyi ihmal etmeyin
Bir önceki yazımız olan Horlama Tedavisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.